Zoeteaardappelrecept.nl

Vindt hier alle lekker zoeteaardappel recepten

Zoete aardappel soep met bloemkool

Zoete aardappel soep met bloemkool

Ingrediënten:

  • 3 zoete aardappelen
  • 1 grote bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Snufje zout
  • 7 kopjes water (of groentebouillon)
  • Optioneel: paar snufjes Garam Masala

Aantal personen: 6 tot 8
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Loading...
3.33 sterren - gebaseerd op 3 reviews

De zoete aardappel soep met bloemkool heeft een mooie textuur en heeft een bijzondere kleur. Door het gebruik van de aardappelen kleurt de soep oranje en smaakt hij zoetig. De toevoeging van groenten zorgt ervoor dat het gerecht goed vult. Je kunt deze zoete aardappel soep dus zeker als lunch eten. Door de Garam Masala wordt er extra smaak gecreëerd. Het is een kruidenmengsel uit India dat onder meer uit komijn, chilipoeder, laurierbladen en anijs bestaat.


Bereiding Zoete aardappel soep met bloemkool:

De zoete aardappel soep met bloemkool vereist relatief veel voorbereiding. Het is geen moeilijk gerecht om te maken maar je bent er wel wat tijd mee kwijt. Uiteindelijk heb je voldoende voor 6 tot 8 porties.

Verwarm de oven voor op 200 graden terwijl je de bloemkool in hapklare stukken snijdt. Bloemkool eventueel met paar snufjes Garam Masala bestrooien en dan op ingevette bakplaat leggen. Besprenkel met olijfolie en laat de kool gedurende 20 – 30 minuten goudbruin roosteren. Ondertussen hak je de ui en teentjes knoflook fijn en schil je de zoete aardappelen.

Zoete aardappelen in grove stukken snijden en bloemkool controleren. Vervolgens de aardappel, ui, knoflook en het water aan de kook brengen in een grote soeppan. Snufje zout toevoegen, roeren en laten sudderen totdat de zoete aardappelen gaar zijn. Doe de gekookte bloemkool erbij en verdeel de soep in twee delen.

Giet een deel van de soep in een keukenmachine of blender en maak het fijn. Daarna weer bij het andere deel van de zoete aardappel soep met bloemkool gieten. Goed roeren, eventueel op smaak brengen met zout en dan serveren.

Bron: Allyson Kramer


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: