Zoeteaardappelrecept.nl

Vindt hier alle lekker zoeteaardappel recepten

Zoete aardappel puree met boerenkool

Zoete aardappel puree met boerenkool

Ingrediënten:

  • 1kg zoete aardappelen
  • 4 kopjes boerenkool
  • 1 kopje melk
  • 120g geitenkaas
  • Snufje zout
  • Snufje zwarte peper

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Loading...
4 sterren - gebaseerd op 3 reviews

De standaard aardappelpuree wordt al snel flauw en smakeloos gevonden. Het kan daarom een uitkomst bieden door zoete aardappel puree met boerenkool te maken. Het is een lekker bijgerecht dat eventueel de volgende dag ook nog opgewarmd kan worden in de magnetron. De toevoeging van geitenkaas maakt de zoete aardappel puree extra lekker. De bloemkool is eventueel te vervangen door spinazie, rucola of een andere groente.


Bereiding Zoete aardappel puree met boerenkool:

Het klaarmaken van de zoete aardappel puree met bloemkool vereist niet werk en neemt ook relatief weinig tijd in beslag. Binnen 30 tot 35 minuten zet je een lekkere maaltijd voor 4 personen op tafel.

Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes van zo’n 2 centimeter. Vul een grote pan met water en leg de aardappelen hierin. Breng aan de kook en laat gedurende 15 minuten koken. Controleer of ze zacht zijn geworden en laat de zoete aardappelen dan uitlekken in een vergiet. Rasp de boerenkool en doe dit samen met de geitenkaas en melk in dezelfde (grote) pan.

Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het sudderen tot de boerenkool slap wordt. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Zet het vuur af en voeg de gekookte aardappelen bij het mengsel van boerenkool en melk. Pureer de groenten goed. Als je vindt dat de zoete aardappel puree nog te dik is, verdun het dan met meer melk.

TIP: Voeg twee eetlepels bruine suiker of ahornsiroop toe voor extra zoetheid.

Bron: Veggie Belly


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: