Zoeteaardappelrecept.nl

Vindt hier alle lekker zoeteaardappel recepten

Zoete aardappel met ei

Zoete aardappel met ei

Ingrediënten:

  • 1 grote zoete aardappel
  • 3 eieren
  • Geraspte (cheddar) kaas
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Snufje zout & peper

Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Loading...
4.67 sterren - gebaseerd op 3 reviews

Er zijn avonden dat je weinig zin hebt om te koken en dus een gemakkelijke maaltijd op tafel wilt zetten. De zoete aardappel met ei is hier een perfect voorbeeld van. Het gerecht bestaat uit weinig ingrediënten en vereist weinig handelingen om het klaar te maken. Door de zoete aardappel en de geraspte cheddar kaas heb je een lekkere smaakcombinatie. Eventueel kun je ook een andere scherpe kaas of geitenkaas gebruiken.


Bereiding Zoete aardappel met ei:

De zoete aardappel met ei is zeer makkelijk klaar te maken. Doordat er weinig handelingen zijn, is de kooktijd relatief kort. Je kunt met één persoon van deze maaltijd smullen.

Maak de zoete aardappel schoon en rasp deze in zeer dunne reepjes. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de grote gaten op een (kaas)rasp gebruiken. Verhit de kokosolie op middelhoog vuur in een koekenpan. Voeg dan de zoete aardappel reepjes toe en bak ze gaar onder regelmatig roeren. Dit zal zo’n 8 tot 10 minuten in beslag nemen.

Verwarm de oven op 200 graden terwijl je de zoete aardappel gelijkmatig over de pan verdeelt. Maak drie kuiltjes waar de eieren in kunnen. Breek de eierschalen en giet in elk kuiltje een ei. Laat het gedurende 2 tot 3 minuten koken totdat het eiwit begint te stollen. Bestrooi met de geraspte kaas en plaats de zoete aardappel met ei in de oven.

Goed in de gaten houden en uit de oven halen als de eieren gebakken zijn. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Houd de pan vervolgens schuin en schuif de zoete aardappel met ei voorzichtig uit de pan op een groot bord. Gebruik hiervoor een metalen spatel.

Bron: Edible Perspective


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: