Zoeteaardappelrecept.nl

Vindt hier alle lekker zoeteaardappel recepten

Zoete aardappel koken

Het bereiden van de zoete aardappel in de oven duurt relatief lang aangezien deze voldoende tijd moet krijgen om op te warmen en dus ook van binnen gaar te worden. Als je de groente niet in de oven wilt bereiden, kun je de zoete aardappel koken. Het koken werkt exact hetzelfde als bij gewone aardappels maar wordt hieronder toch nog even benoemd.

Om een zoete aardappel te koken zijn de volgende benodigdheden handig:
– Grote pan (met deksel)
– Aardappelschilmesje
– Snijplankje
– Vergiet

Hoe lang een zoete aardappel koken moet, is afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid. Zo heeft een pan vol met aardappelen een langere kooktijd dan wanneer slechts één bataat bereidt. Het koken van een zoete aardappel duurt circa 15 tot 25 minuten.

Hoe moet je zoete aardappel koken?

Er kan wat zand of andere vuiligheid op de aardappelen zitten en daarom is het aan te raden om ze eerst goed schoon te maken. Borstel ze schoon en snijd de bataat in gelijkmatige stukken zodat ze even snel gaar zijn. Zorg dat de aardappelen voor driekwart onder water staan en breng op smaak met een snufje zout. Dek de pan af met het deksel en zet het vuur hoog.

zoete aardappel koken Het zoete aardappel koken kan tot 25 minuten duren. Voordat je de pan van het vuur haalt, is het verstandig om te kijken of de aardappelen wel gaar zijn. Dit kun je controleren met behulp van een vork of satéprikker. Prik in de bataat en als dit zonder veel moeite gaat, betekent dat de zoete aardappelen voldoende gekookt zijn.

Het is mogelijk om ze direct op te dienen of je kunt er zoete aardappel puree van maken. Heerlijk met melk, wat boter, peper en zout. Puree is een prima bijgerecht bij een stukje wit vlees zoals gebakken kip of kalkoen, maar is ook te combineren met varkenshaas of (braad)worst.

Hoe nog meer klaar te maken?

Het bereiden van zoete aardappelen kan naast koken ook op andere manieren. De bataat kan rauw worden gegeten en wordt daarom wel eens geserveerd als groentesnack op feestelijke gelegenheden. Daarnaast is het mogelijk om zoete aardappel oven klaar te maken of deze in een koekenpan te bakken.


Laat een reactie achter: