Zoeteaardappelrecept.nl

Vindt hier alle lekker zoeteaardappel recepten

Zoete aardappel bakken

Het koken van de zoete aardappel wordt vaak gedaan om er puree van te maken of deze in een bloemkoolsoep te verwerken. Misschien wil je liever een ander recept klaarmaken en dan kun je de zoete aardappel bakken. Het bakken werkt ongeveer hetzelfde als bij kant-en-klare aardappelschijfjes die je in de supermarkt kunt kopen.

Om een zoete aardappel te bakken zijn de volgende zaken benodigd:
– Koekenpan (met deksel)
– Scherp mes
– Spatel
– Snijplank

De grootte en de hoeveelheid aardappelen heeft invloed op de kooktijd. In 10 tot 20 minuten kun je de zoete aardappel bakken. Het is aan te raden om een koekenpan met dikke bodem en antiaanbaklaag te gebruiken en de bataat op (middel)hoog vuur te bakken.

Hoe moet je een zoete aardappel bakken?

zoete aardappel bakkenOm vuiligheid te verwijderen is het verstandig om de zoete aardappel goed schoon te borstelen en daarna pas te beginnen met de bereiding. Dep droog met keukenpapier en begin met het snijden van de bataat. Je kunt de zoete aardappel in plakjes van 1 cm dik- of in blokjes snijden. Met behulp van een scherp mes zal het snijden het makkelijkst gaan.

Verhit daarna een scheutje olijfolie in de koekenpan en laat het goed heet worden. Voeg dan ook de aardappelen toe en breng op smaak met een snufje zout en peper. Doe het deksel op de pan en de plakjes gedurende 5 minuten laten sudderen. Goed roeren en de zoete aardappel nog eens 5 tot 10 minuten laten bakken.

Tips voor zoete aardappel bakken

– Het is aan te raden om de zoete aardappel tijdens het bakken regelmatig te controleren omdat deze snel verbrandt. Je wilt natuurlijk geen aangebrande maaltijd serveren.

– De bataat kan heerlijk op smaak gebracht wordt met een zoetigheid zoals honing. Bestrijk vlak voor het opdienen met een vleugje honing of siroop.

– Aardappelschotels zijn steeds populairder. Tijdens het zoete aardappel bakken kun je natuurlijk ook wat gember, grof gesneden ui of spekjes meebakken.

Voorkeur voor een andere bereidingswijze?
Het bereiden van zoete aardappelen kan op meerdere manieren. De bataat wordt wel eens in dunne plakjes gesneden, in de oven gelegd en vervolgens als frietjes opgegeten. Daarnaast is het mogelijk om zoete aardappel koken en tot een puree te vermalen. Zo creƫer je een heerlijk bijgerecht voor bij de bloemkool en een stukje vlees.


Laat een reactie achter: